kaunas open 2023 iva forstner

Prejšnji četrtek je šestčlanska ekipa Judo kluba Ravne na Koroškem odpotovala v Litvo, kjer smo se v soboto, 23. 9. 2023, udeležili mednarodnega turnirja Kaunas Open. Tekmovanje je privabilo več kot 450 tekmovalcev iz 13 držav v starostnih kategorijah do 15 in do 18 let.

Med dekleti do 15 let je Iva Forstner odlično nastopila v kategoriji do 63 kg. Iva je izgubila v predtekmovanju, a se je nato odlično zbrala in z zmago nad Litvanko v repasažu ter nato še z impresivnim metom na ippon proti tekmovalki iz Češke, osvojila bronasto medaljo.

Med fanti smo imeli kar štiri borce v kategoriji do 60 kg. Najbolje se je odrezal Johny Krivec, saj je najprej zabeležil dve zmagi v predtekmovanju proti Litvancu in Latvijcu. Nato je sicer izgubil v četrtfinalu, a se je vrnil in zabeležil zmago ter poraz v repasažu, kar ga je popeljalo na solidno 7. mesto. Jaka Sušnik je osvojil 9. mesto po eni zmagi in porazu. Nastopili so še Jaša Vesnicer in Urban Kugovnik Bregeš ter Teodor Čerjeković v kategoriji do 66 kg.

Po napornem tekmovanju smo v nedeljo še dodatno izkoristili priložnost za napredek z dvema treningoma, kjer smo opravili kar 12 kakovostnih randorijev. Seveda pa nismo pozabili na odkrivanje čudovitega Kaunasa in njegovih znamenitosti, kot je staro mestno jedro s svojim gradom.

Čestitke Ivi in ostalim ter velika zahvala organizatorju tekmovanja, Judo klubu Karys, za topel sprejem.

Kaunas Open 2023