Judo Prlekija open 2022

Danes so judoisti in judoistke JK Acron Slovenj Gradec nastopili na tekmovanju Judo Prlekija Open v Ljutomeru. Tekmovanja se je udeležilo 211 tekmovalcev iz 32 klubov in 6 držav. Naši so nastopili v dveh starostnih kategorijah, in sicer pri mlajših kadetih in kadetinjah ter pri starejših dečkih in deklicah.

Med mlajšimi kadeti se je najbolje odrezal Domen Prednik, ki se je v kategoriji do 81 kg z dvema zmagama prebil v finale. V finalu je moral priznati premoč nasprotniku in osvojil srebrno odličje. Jaka Samec in Matic Razdevšek sta se prebila do boja za 3. mesto v kategoriji do 60 kg, kjer pa je bil v medsebojnem dvoboju uspešnejši Jaka. Miha Gašper je v kategoriji do 46 kg osvojil 5. mesto.

Med starejšimi dečki in deklicami sta najbolje nastopila Aleks Krivec in Roman Hontiuk, oba sta osvojila zlati odličji, Roman v kategoriji do 46 kg, Aleks pa do 55 kg. Jaka Gošnak je v finalu kategorije do 46 kg moral premoč priznati svojemu klubskemu prijatelju Romanu in tako osvojil srebrno odličje. Taj Temniker, do 55 kg in Nuša Samec, do 52 kg sta oba osvojila bronasti medalji.

Ožbej Sovinc je v borbi za bron izgubil s klubskim prijateljem Tajem in tako tekmovanje zaključil na 5. mestu. V kategoriji do 42 kg je bil Jan Gaberšek 9. Oskar Šmid je v isti kategoriji žal ostal brez uvrstitve.

V skupnem seštevku točk so Korošci zasedli 3. mesto, skupaj s ŠD GIB Šiška in domov odnesli denarno nagrado - 150 €.

Čestamo.

Rezultati: https://judoslo.si/competition/3662