evropsko prvenstvo kata 2021

V soboto, 3. julija, je v Športni dvorani ŠPIC D v Dravogradu potekal 4. mednarodni turnir v judu Junior & Senior Koroška open 2021. Na turnirju je v starostnih kategorijah mladincev in mladink ter članov in članic nastopilo 193 tekmovalcev iz 23 klubov in 11 držav.

Dopoldan so najprej nastopili mladinci in mladinke do 21 let. Za Judo klub Acron Slovenj Gradec je v kategoriji do 48 kg edino zlato odličje za domače priborila Jevgenija Gajić.

Srebrno odličje je osvojil Žak Šuler do 60 kg, bronasti pa so bili Neža Pečoler nad 78 kg, Nace Herkovič do 73 kg in Nace Pečnik do 81 kg. Na 5. mestu sta tekmovanje končala Žan Boženk do 66 kg in Vid Kavnik do 90 kg.

Popoldne so nastopili še člani in članice. Neža Pečoler je v kategoriji nad 78 kg osvojila srebrno odličje, Tina Kovač pa bronasto do 57 kg. Žak Šuler je tekmovanje zaključil na 5. mestu.

V skupnem seštevku točk so tekmovalci JK Acron Slovenj Gradec tekmovanje zaključili na 5. mestu z 1 zlato medaljo, 2 srebrnima in 4 bronastimi. Prvi so bili predstavniki nemškega Baden Württemberg, drugi reprezentanca Češke, tretji pa reprezentanca Kosova.

Vsem iskreno čestitamo.

Tekmovanje je bilo tudi organizacijsko na zelo visokem nivoju. Koroška ekipa je poskrbela, da so si lahko gledalci tekmovanje v živo ogledali preko spleta. Zahvaljujemo se vsem, ki sodelovali pri pripravi dvorane in na samem tekmovanju. Hvala tudi vsem sponzorjem in donatorjem, še posebej generalnemu sponzorju tekmovanja Zavarovalnici Triglav.

Rezultati s tekmovanja. 

Foto: Blaž Topolinjak

Junior & Senior Koroška Open 2021