Robert Mesarič

Glavni trener v Judo klubu Ravne na Koroškem. Predsednik Judo kluba Dravograd.

Robert Mesarič
leto rojstva 1986
stopnja pasu 5. DAN
kategorija do 81 kg
tokui-waza (najljubša tehnika) tomoe-nage

Z judom sem se spoznal v tretjem razredu osnovne šole, in sicer čisto po naključju. Z bratom sva se v začetku šolskega leta odločila, da se preskusiva v borilnih veščinah. David se je takoj odločil za judo, mene pa je bolj privlačil karate. Prvi trening je bil za obe veščini razpisan ob istem terminu, vsak na svoji polovici telovadnice OŠ Mislinja. Ko sva prišla na vadbo, sem izvedel, da je trening karateja odpadel, zato sem se pridružil bratu na treningu juda. Že tisti večer sem vedel, da bo judo še dolgo del mojega življenja, tudi po zaslugi mojega prvega trenerja, Viktorja Sušca.

Skozi leta treninga juda sem se naučil številnih življenjskih lekcij; samodiscipline, delovnih navad, vztrajnosti, iznajdljivosti, ... Judo mi je omogočil, da sem veliko potoval in spoznal ogromno zanimivih ljudi, različnih kultur in kulinarike (zelo rad dobro jem :)

Tekmovalni uspehi

mladinski državni podprvak 2004
dobitnik 7 bronastih medalj s članskih državnih prvenstev 2004, 2009, 2012, 2013, 2016, 2017, 2018
3. mesto v 1. slovenski judo ligi 2018

Po končani tekmovalni karieri sem se odločil, da ostanem v judu tudi kot trener in funkcionar, saj želim veščine in vrednote, ki sem jih spoznal in jih še spoznavam skozi ta šport, prenašati na mlajše generacije.

trenerji 10

Usposobljenost

  • Trener juda (Strokovni delavec 2, športno treniranje, JUDO)
  • IJF judo instructor

Funkcije v Judo zvezi Slovenije

  • Član Komisije za pasove in kate
  • Član IT komisije
  • Član izpitne komisije (B licenca)
  • IT podpora na judo tekmovanjih