Pokal Guštanj 2024 – Memorial Aljaža Lebarja 2024

gustanj open 2024 u12

Danes je Judo klub Ravne na Koroškem izpeljal 16. mednarodni judo turnir Guštanj open za mlajše deklice in dečke ter za starejše deklice in dečke. Udeležilo se ga je 260 tekmovalcev iz 39 klubov, ki so prišli iz 8 držav: Avstrije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Litve, Nemčije, Poljske, Ukrajine in Slovenije.

Letošnja izvedba pokala Guštanj je za domači klub posebnega pomena. Pokal Guštanj smo posvetili Aljažu Lebarju, našemu nekdanjemu članu, ki se je decembra lani žal mnogo prehitro poslovil. Hvaležni in počaščeni smo, da se nam je na današnjem dogodku pridružila tudi Aljaževa družina.

Tekmovanje je bilo uspešno tudi za športnike koroške judo družine. Skupaj so osvojili 5 zlatih, 5 srebrnih in 14 bronastih medalj. Judo klub Acron Slovenj Gradec pa je po prejetih odličjih postal druga najuspešnejša ekipa turnirja.

Rezultate s turnirja si lahko ogledate na povezavi: https://portal.judomanager.com/competition/jr_gustanj_open_2024/results

Čestitke vsem udeležencem in dobitnikom medalj.

Po turnirju je potekalo še tekmovanje Mini pokal Guštanj za naše najmlajše judoiste. Nastopilo jih je kar 139 in vsi so prejeli medalje.

V nedeljo sta potekala še dva treninga, ki se jih je udeležilo okoli 100 športnikov iz 6 držav.

Prav posebej pa se zahvaljujemo vsem staršem, trenerjem, sodnikom ter tehničnemu osebju domačih klubov in Judo zveze Slovenije, vsem prostovoljcem in prijateljem juda, brez katerih si izvedbe tekmovanja ne moremo predstavljati. Zahvaljujemo se tudi Občini Ravne na Koroškem in Osnovni šoli Prežihovega Voranca za dolgoletno sodelovanje pri izvedbi turnirja.

Foto Pokal Guštanj Open:

Guštanj Open 2024

Foto Mini pokal Guštanj:

Mini pokal Guštanj 2024