Pokal Gorice 2023

Danes, 1. aprila 2023, so se v Novi Gorici odlično odrezali mladi Korošci. Na tekmovanju, kjer je v 5 starostnih kategorijah nastopilo 348 tekmovalcev iz 4 držav, je Judo klub Ravne na Koroškem zastopalo kar 19 judoistov in judoistk.

Najprej so dopoldne nastopili starejši dečki. Najbolje se je odrezal Johny Krivec, ki je v kategoriji do 55 kg prepričljivo osvojil zlato odličje s štirimi zmaganimi borbami. Srebro si je v kategoriji do 38 kg priboril Matej Krivograd. Zabeležil je tri zmage in en poraz. Do 66 kg je uspeh dopolnil še Jošt Rožej z bronastim odličjem.

5. mesta so osvojili še Teodor Čerjekovič do 60 kg, Anej Špenger Kušter do 46 kg in Jure Lichteneger do 38 kg. Sedma sta bila Tjaž Sfaxi in Andraž Mandl Jauk. Maks Kušej in Gašper Potočnik sta tokrat izgubila v uvodnem dvoboju in ostala brez uvrstitve.

Popoldne so se na tatamiju pomerili še mlajši dečki in deklice. Najbolje so se odrezala dekleta Nika Pešl do 36 kg, Manca Čerpnjak do 30 kg in Kaja Mori do 52 kg. Vse tri so osvojile zlata odličja. Nika in Manca sta zabeležili po tri zmage, Kaja pa dve. Srebrno odličje si je s tremi zmagami in porazom v finalu priboril Maj Božič do 32 kg. Isabela Pušnik je v kategoriji do 36 kg osvojila bron.

5. mesto je osvojil še Matija Bencek, Žiga Lichteneger pa je bil sedmi. Nastopila sta še Gašper Žlebnik inTilen Šimenc.

Čestitke vsem za uspešen nastop in nove tekmovalne izkušnje.

Vsi rezultati: https://judoslo.si/competition/4003