dp kate 2021 koroska

V nedeljo, 23. maja 2021, je na Ravnah na Koroškem v organizaciji Judo kluba Ravne, Judo zveze Koroške in Judo zveze Slovenije potekalo Državno prvenstvo v judo katah, katerega se je udeležilo 45 parov iz sedmih judo klubov. Nastopilo je tudi 16 koroških judoistov, ki so v 12 nastopih osvojili kar 9 odličij.

Čeprav judoistom obdobje koronavirusa ni bilo naklonjeno, so udeleženci prikazali lepe kate, za kar vsem iskreno čestitamo. Letos so prvič na državnih prvenstvih v judo katah nastopili tudi člani inkluzivnega juda.

Med Korošci posebej izpostavljamo Davida in Roberta Mesariča, ki sta nastopila kar v petih katah in osvojila 3 naslove državnih prvakov ter 2 srebrni odličji. Naslove državnih prvakov so letos ubranili še Luka Plaznik in Žan Gostenčnik v Katame-no-kati in Urška Bernard in Nuša Perovnik v Nage-no-kati 3G.

Po tekmovanju je potekal še seminar na temo Nage-no-kate, kjer so udeleženci pod vodstvom Roberta Mesariča izpopolnjevali tehnike in prikaze kat.

Organizatorji Judo zveza Slovenije, Judo zveza Koroške in Judo klub Ravne se ob tem zahvaljujemo tekmovalcem, sodnikoma in vsem prostovoljcem Judo zveze Koroške, ki ste omogočili, da smo preživeli prijeten in uspešen dan.

Rezultati Korošcev:

Nage-no-kata
1. mesto: David Mesarič - Robert Mesarič

Nage-no-kata 3G
1. mesto: Urška Bernard - Nuša Perovnik
3. mesto: Neža Pečoler - Klara Brodej

Katame-no-kata
1. mesto: Luka Plaznik - Žan Gostenčnik
2. mesto: David Mesarič - Robert Mesarič

Katame-no-kata 1G
2. mesto: Aljaž Gostenčnik - Žan Boženk

Kime-no-kata
1. mesto: Robert Mesarič - David Mesarič

Kodokan Goshin-jutsu
2. mesto: Robert Mesarič - David Mesarič

Koshiki-no-kata
1. mesto: Robert Mesarič - David Mesarič

V Nage-no-kati sta Andrej Yankovskyy in Vinko Prevolšek osvojila 4. mesto, Nace Pečnik in Vid Kavnik pa sta bila šesta. Jevgenija Gajić in Maj Kavnik sta nastopila v Nage-no-kati 3G in osvojila 5. mesto med 15 nastopajočimi pari.

Vsi rezultati

Državno prvenstvo v judo katah 2021